Tecmo Koei maakt vandaag bekend dat Ninja Gaiden Sigma 2 vanaf 2 oktober in de Europese winkels ligt. Daarnaast geeft de uitgever en ontwikkelaar wat meer informatie over de co-op modus van de game.

Zo leren we onder meer dat de Team Missions in Ninja Gaiden Sigma 2 andere vijanden zullen krijgen dan die uit de Story-modus, inclusief verschillende eindbazen die tegelijk bevochten moeten worden. Er zullen meer dan dertig van deze Team Missies in de game aanwezig zijn.

Volgens producer Yosuke Hayashi zullen deze in de game op overzichtelijke manier gerankschikt zijn en kunnen ze allemaal zowel online als offline gespeeld worden. Naast het selecteren van een missie kunnen spelers ook een persoonlijke outfit aantrekken, wapens selecteren en de gewenste speciale krachten kiezen.

Critical Save

Hayashi vertelt verder dat het Game Over is als tijdens het spelen van de co-op missies één van beide spelers dood gaat. Echter is het volgens hem wel mogelijk om een zogenaamde Critical Save uit te voeren als een van de spelers ziet dat zijn partner bijna dood is.

Begin deze maand werd duidelijk dat Tecmo Koei minder bloed in deze game zou stoppen dan in de eerder verschenen Xbox 360-versie. Echter laat Hayashi weten dat gamers zich zeker geen zorgen hoeven te maken. “Ons doel is gewoon om een van de meest uitdagende actiegames neer te zetten, en wij geloven dat we dat kunnen bereiken zonder dat alle aandacht wordt opgeëist door de hoeveelheid bloed die in de game wordt gebruikt.”

Ninja Gaiden Sigma 2 ligt in Europa dus vanaf 2 oktober in de winkel voor de PlayStation 3.