AMSTERDAM - Na het succes van de pre-order actie met de Black Edition van Assassin’s Creed II kondigt Ubisoft vandaag aan dat ze de actie zullen verlengen met de komst van een White Edition.

“De White Edition laat de gamer genieten van een prachtig vormgegeven figurine en een extra in-game missie”, zegt Ubisoft in het persbericht.

Het figuurtje van Ezio Auditore de Firenze zal gekleed zijn in de standaard witte Assassin’ uitrusting. Dit in tegenstelling tot het figuurtje uit de Black Edition die gekleed is als Master Assassin’.

Net als de Black Edition zal ook deze nieuwe White Edition slechts beperkt leverbaar zijn en wordt deze alleen uitgegeven als men een pre-order op de game plaatst.

Deze speciale White Edition zal dan voor dezelfde prijs over de toonbank gaan als de gewone versie. De Black Edition is overigens al enige tijd uitverkocht.

Nieuwe wapens

Assassin's Creed II speelt zich af in de periode na 1476 en hierbij kruipt de speler in de huid van Ezio Auditore de Firenze.

In vergelijking met het eerste deel zal de speler hier de beschikking krijgen over een aantal nieuwe wapens, is het voor Ezio mogelijk om te zwemmen en zijn er Da Vinci Workshops in de game te vinden.

Assassin’s Creed II lijkt zich dan ook meer op de actie te gaan richten dan zijn voorganger dat deed. Mede doordat zaken als de afluister-missies niet zullen terugkeren in dit vervolg. De game belooft over zestien verschillende types missies te beschikken.

Groot team

Het ontwikkelingsteam van Ubisoft wilde het groots aanpakken met Assassin’s Creed II en dus is het team ruim drie keer zo groot als dat van de eerste game.

Doordat het team nu uit 450 mensen bestaat is het volgens producer Sebastien Puel mogelijk om 'duizenden ideeën' in dit vervolg verwerken die in de eerste game nog niet mogelijk waren.

Assassin’s Creed II staat gepland voor een release op 19 november en verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.