Naast DJ Shadow en Grandmaster Flash zal ook DJ Jazzy Jeff als speelbaar personage in DJ Hero verschijnen. Hij zal daarnaast ook twee exclusieve mixen meenemen naar de game.

DJ Jazzy Jeff, momenteel een succesvol producer, is vooral bekend uit de periode waarin hij samen met Will Smith 'feelgood hop-hop' maakte met nummers als 'Summertime' en 'Boom! Shake the Room'. Voor DJ Hero heeft Jazzy Jeff twee exclusieve mixen gemaakt. Zo mogen we straks aan de slag met Tears For Fears’ Shout vs. Eric B. & Rakim’s Eric B. Is President en LL Cool J’s Rock the Bells vs. The Aranbee Pop Symphony Orchestra’s Bittersweet Symphony.

“Ik ben zeer, zeer blij dat de DJ cultuur eindelijk aanstaande is. Om een nummer in DJ Hero te mogen hebben is als een droom die uitkomt. En om een personage te zijn dat iemand met zijn controller kan kiezen om ermee te gaan spelen is het grootste dat mij ooit in mijn carrière is overkomen”, aldus een tevreden DJ Jazzy Jeff.

Flink uitgebreid

Sinds de release van de eerste Guitar Hero-game in 2006 heeft uitgever Activision de franchise op een flink aantal punten uitgebreid. Zo komen ze later dit jaar dus niet alleen met het nieuwe DJ Hero, maar zijn er ook verschillende speciale edities verschenen van onder meer Aerosmith en Metallica, en werd tijdens de E3 Guitar Hero: Van Halen officieel aangekondigd.

Guitar Hero 5 verschijnt in september voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2, en DJ Hero zal in november voor dezelfde platformen in de winkels liggen. Naast deze titels verscheen er onlangs nog een Guitar Hero Greatest Hits en staat ook Band Hero op de planning voor een release dit jaar.