AMSTERDAM - Duitse gamers hebben de afgelopen weken via een online petitie massaal geprotesteerd tegen een wetsvoorstel om gewelddadige games uit het land te verbannen.

DIt wetsvoorstel was ingediend door enkele Duitse ministers. De gamers hebben nu voldoende handtekeningen verzameld om een hoorzitting af te dwingen.

Het voorstel werd ingediend naar aanleiding van de dodelijke schietpartij op een Duitse middelbare school.

De dader zou een fervente gamer zijn, die een fan was van actiegames als Counter-Strike en Far Cry 2. Boze gamers stelde direct een petitie op om een stokje te steken voor de plannen van de Bundestag.

Om een publieke hoorzitting af te dwingen moesten er in drie weken tijd vijftigduizend handtekeningen verzameld worden. Vandaag blijkt dat de Duitse game-community in de afgelopen weken maar liefst 64.824 handtekeningen heeft binnen gehaald.

Verbannen

De Duitse overheid bekijkt momenteel de mogelijkheden om iedere vorm van software uit de winkelschappen te bannen waarin het hoofddoel van de speler is om andere mensen te doden of deze geweld toe te brengen.

De nieuwe wetgeving tegen deze zogenaamde ‘Killerspiele’ zou nog voor de verkiezingen van september moeten worden aangenomen.

Omdat de petitie van de protesterende gamers nu meer dan vijftigduizend keer is ondertekend zal er binnenkort dus een publieke hoorzitting plaatsvinden waarin de gamers de zaak mogen verdedigen. Wanneer dit precies gaat plaatsvinden is nog niet bekend.