AMSTERDAM - Tijdens een panelgesprek op de Comic-Con werd bekend dat er een vervolg in de maak is van The Darkness. Echter laat ontwikkelaar Starbreeze – verantwoordelijk voor de eerste game - weten hier niet bij betrokken te zijn.

Het verhaal van het vervolg op The Darkness wordt geschreven door Paul Jenkins, en volgens hem wordt er ook nog gewerkt aan een verfilming van de game-franchise.

Vorig jaar werd er tijdens de Comic-Con ook al gesproken over een opvolger maar een officiële aankondiging bleef vooralsnog uit.

Geen Starbreeze

Johan Kristiansson, CEO van Starbreeze, heeft echter laten weten dat zijn studio niet betrokken is bij de ontwikkeling van deze tweede Darkness-game.

“Ik hoor dat er veel gesproken wordt over een vervolg op The Darkness, maar Starbreeze is totaal niet betrokken bij zoiets op dit moment”, aldus Kristiansson.

“We zijn veel te druk met twee nieuwe projecten samen met EA”, vertelt de CEO. Welke studio nu door uitgever 2K Games aan de klus wordt gezet is nog niet duidelijk. Ook ontbreekt er nog een releasedatum en informatie over platformen.

Binnen zes tot acht weken belooft Matt Hawkins, president van Top Cow en bedenker van The Darkness-comics - met meer informatie hierover te komen.

Tentakels

De eerste game verscheen in 2007 voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. De game was gebaseerd op de stripboeken van Hawkins en speelde zich af in het hedendaagse New York.

Hoofdrolspeler Jackie Estacado was hierin bezeten van een geest die de gamer al snel zou leren kennen als ‘The Darkness’. Hierdoor kreeg de speler onder meer de beschikking over enorme tentakels om vijanden mee aan te vallen.