AMSTERDAM - Ubisoft heeft aangegeven dat zowel Splinter Cell: Conviction als Red Steel 2 niet meer eind dit jaar uit zullen komen. Deze titels zijn uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2010.

Splinter Cell: Conviction komt uit voor de pc en de Xbox 360 en tijdens de E3 2009 wist Ubisoft nog te melden dat de stealth-game in oktober van dit jaar zou verschijnen.

Nu laat de uitgever echter weten dat we tot het vierde kwartaal van het fiscale jaar van het bedrijf moeten wachten, dat van 1 januari tot en met 31 maart 2010 loopt.

Ook Red Steel 2 zal niet meer eind dit jaar verschijnen en is eveneens uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2010.

Concrete periode

De uitgever laat daarbij weten dat we de aankomende Ghost Recon en I Am Alive niet meer het eerste kwartaal van het kalenderjaar 2010 hoeven te verwachten. De games zullen later dat jaar verschijnen, maar Ubisoft geeft geen concrete periode voor deze titels.

Assassin’s Creed II zal overigens nog wel gewoon eind 2009 verschijnen. De game staat gepland voor 20 november en zal verschijnen voor de Xbox 360, de PS3 en de pc.

Exclusief

Onlangs liet Ubisoft nog weten waarom ze Splinter Cell: Conviction exclusief voor de Xbox 360 en de pc uit zullen brengen.

De ontwikkelaar en uitgever van de titel liet weten dat er een diepe connectie is tussen de franchise en de platformen en geeft aan dat ze de spelervaring verder kunnen optimaliseren, omdat ze niet ook nog voor een ander platform hoeven te ontwikkelen.

De ontwikkelaar benadrukte daarbij dat Splinter Cell: Conviction niet op een later tijdstip alsnog voor de PS3 zal verschijnen. “Splinter Cell: Conviction is een echte exclusieve Microsoft-titel en er zijn geen plannen om Splinter Cell: Conviction naar andere platformen te brengen”, aldus Ubisoft.