Dan Houser, vice president van Rockstar, heeft laten weten dat een film die gebaseerd is op Grand Theft Auto de franchise in zijn ogen geen recht zou doen. Vooral de grootte en de diepgang van de GTA-games zou volgens hem nooit in een film naar voren kunnen komen.

“Wij geloven niet dat de Grand Theft Auto-games, welke enorm zijn qua omvang en structureel zeer complex zijn, op een goede manier in een twee uur durende film gepropt kunnen worden”, aldus Houser. Daarnaast is het volgens hem ook van groot belang dat Rockstar toezicht houdt op de hoge kwaliteitsstandaard van de serie.

“Voor ons is het overduidelijk dat we de integriteit op de lange termijn moeten handhaven, door geen nieuwe spin-offs te maken met mensen van wie het voornaamste doel is om even snel wat geld te verdienen”, vertelt hij. “Als we ooit beslissen om een film te maken zal dat zijn omdat we de creatieve twijfels hierover hebben opgehelderd. We zullen hier dan ook de volledige controle over houden, dus als de film dan uiteindelijk verschrikkelijk blijkt te zijn, dan weten we in ieder geval dat we de franchise zelf kapot hebben gemaakt.”

Korte films

Houser begon over de GTA-film nadat afgelopen week duidelijk werd dat zowel Halo als Assassin’s Creed enkele korte films zullen krijgen. Ook werd vorige week duidelijk dat Saw-regisseur James Wan bezig gaat met een Castlevania-film en dat Sam Raimi aan een World of Warcraft-verfilming is begonnen.

Gamers die toch op iets nieuws van Rockstar wachten kunnen vanaf 29 oktober aan de slag met GTA IV: The Ballad of Gay Tony, de tweede grote uitbreiding voor Grand Theft Auto IV. The Ballad of Gay Tony zal voor 1600 Microsoft Points exclusief te downloaden zijn via Xbox Live Marketplace.