Capcom heeft tijdens de Comic-Con in San Diego laten weten dat ze de Resident Evil-serie in een geheel nieuwe richting willen sturen. Dit zou volgens producer Jun Takeuchi wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor het ontwikkelingsteam en bepaalde personages.

Zo liet Takeuchi tijdens een persconferentie weten dat zowel hij als Resident Evil-veteraan Masachika Kawata waarschijnlijk niet met de nieuwe Resident Evil 6 aan de slag zullen gaan. “Het lijkt er op dit moment totaal niet op dat een van ons dit project gaat leiden”, aldus Takeuchi.

Daarnaast werd duidelijk dat ook het personage Albert Wesker zijn beste dagen in de serie heeft gehad. Op een vraag of Wesker ook weer in deel zes een terugkeer zal maken antwoordde Masachika Kawata: “Zelfs al zou je willen dat Albert Wesker terug kwam, kan ik je vertellen dat er geen enkele kans is dat het ook zal gebeuren."

Nieuwe invulling

De badguy die voor het eerst in de originele Resident Evil verscheen wist daarna steevast terug te keren in vervolg games als Code Veronica, Zero, RE4 en RE5. Voorafgaand aan de release van Resident Evil 5 liet Takeuchi ook al weten dat deel 6 een compleet nieuwe invulling aan de serie moet gaan geven. Iets dat Capcom toen overigens ook al over Resident Evil 5 had verteld.

“Het is voor spelers een zeer goed moment om in te stappen want we nemen afscheid van een heleboel elementen en personages uit de verhaallijnen vanaf vrijwel het eerste deel uit de Resident Evil-franchise”, aldus Chris Kramer, baas van Capcom Amerika enkele maanden geleden over Resident Evil 5.