Electronic Arts werkt momenteel aan twee nieuwe Dead Space-games en hebben daarnaast ook nog een film over deze survival horror-franchise in de maak, dat melden verschillende betrouwbare bronnen zoals de website Variety vandaag. Over releaseperiodes wordt echter nog niets duidelijk.

Electronic Arts heeft volgens de Variety regisseur D.J. Caruso aangetrokken om de regie van de Dead Space-film op zich te nemen. Caruso was eerder verantwoordelijk voor onder meer de thriller Eagle Eye uit 2008. Over de hoofdrolspelers of een verhaallijn van deze nieuwe film is nog niets bekend.

De producers, EA en Caruso hebben volgens de bronnen onlangs pas de plannen van verschillende screenwriters doorgenomen. Zodra ze een schrijver voor de film hebben aangewezen, en EA een creatieve richting heeft bepaald, kan de film verkocht gaan worden aan een filmstudio. Dit zal op zijn vroegst in september gaan gebeuren.

Twee nieuwe games

De eerste Dead Space verscheen in 2008 en Electronic Arts zou op dit moment dus al twee nieuwe delen binnen de franchise in ontwikkeling hebben. Hoewel EA nog niets loslaat over deze nieuwe titels is het goed mogelijk dat één hiervan in ieder geval Dead Space: Extraction voor de Wii is. Vlak na de release van Dead Space liet Electronic Arts echter ook al doorschemeren dat ze de franchise graag op verschillende punten zouden willen uitbreiden.

Als de Dead Space-verfilming door gaat zal dit de vijfde franchise van EA zijn die naar het witte doek gaat komen. Zo zijn namelijk ook de plannen voor een Dante’s Inferno-film vergevorderd, praat EA met Universal Pictures over een film rond Army of Two, is producer John Davis bezig met een verfilming van The Sims en zal de Mass Effect-film geproduceerd gaan worden door Avi Arad, die onder meer verantwoordelijk was voor Spider-Man.