LucasArts heeft aangekondigd dat ze later dit jaar met Star Wars The Force Unleashed: Ultimate Sith Edition zullen komen. Deze nieuwe versie van de game komt rond de feestdagen naar de PlayStation 3 en Xbox 360.

De Ultimate Sith Edition combineert The Force Unleashed met alle eerder verschenen downloadbare content en nog een geheel nieuw level voor de game. Hierdoor zal het volgens de uitgever en ontwikkelaar mogelijk zijn om als speler een nog grotere en kwaadaardige verhaallijn op te zetten die plaatsvindt ergens tussen de twee Star Wars-trilogieën.

Daarnaast werd duidelijk dat er in de aankomende herfst nieuwe downloadbare content zal verschijnen voor de game. Deze Tatooine-content pakt het verhaal op aan het einde van The Force Unleashed, en gaat ervan uit dat de Secret Apprentice Darth Vader heeft vermoord en zijn plaats heeft ingenomen. De Emperor stuurt hem vervolgens naar de planeet Tatooine om hier met Obi-Wan Kenobi af te rekenen.

Exclusief level

Naast deze nieuwe en reeds bestaande DLC zal de Ultimate Sith Edition ook nog over een exclusief level beschikken. Deze zal volgens LucasArts de afsluiting betekenen van de Infinities-verhaallijn die in de Tatooine-missie wordt opgezet. Hierin zal de Secret Apprentice naar de planeet Hoth worden gestuurd om een einde te maken aan de Rebellion. Op Hoth zullen spelers volgens LucasArts niet alleen Luke Skywalker tegen het lijf lopen, ook zullen ze locaties tegenkomen uit Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back.

Sinds de release van de game heeft LucasArts al het een en ander aan downloadbare content voor de game vrijgegeven. Zo verschenen eerder al het Jedi Temple missie-pack en enkele character-packs. Deze zullen dus ook allemaal terug te vinden zijn in deze nieuwe Ultimate Sith Edition.