AMSTERDAM - Lars Bakken, senior designer bij ontwikkelaar Bungie, heeft laten weten dat de studio na het afronden van Halo: Reach hoogstwaarschijnlijk klaar is met de Halo-franchise. “Ik weet echter niet of Microsoft nog iets in de maak heeft voor na die tijd”, aldus Bakken.

“Op het gebied van Halo-games die door Bungie worden ontwikkeld krijgen we eerst Halo: ODST en daarna Halo: Reach. En dat is waarschijnlijk alles wat je van ons zal krijgen”, vertelt de senior designer.

Volgens Bakken is het team nu zo goed als klaar met Halo: ODST en zijn ze nu volledig gericht op de ontwikkeling van Halo: Reach.

Details

Veel details zijn er nog niet over Halo: Reach bekend maar volgens Bungie overwegen ze de toevoeging van Project Natal.

Hoewel de studio na deze nieuwe Halo-game de franchise dus laat voor wat het is, wil dat echter niet zeggen dat er geen Halo-games meer zullen verschijnen. Volgens Bakken zal Microsoft hun nieuwe studio 343 Industries namelijk snel aan hun succesvolle franchise zetten.

Halo-fans vragen Bungie sinds de aankondiging van Halo: Reach al om enige informatie over deze nieuwe titel, maar zowel Bungie als Microsoft laten hier nog niet veel over los.

“Ik wil er echter wel een weddenschap op afsluiten dat we er dit jaar ook nog niets van te zien zullen krijgen”, zegt Bakken. “Al is het alleen maar omdat we Halo: ODST in volle glorie willen neerzetten.”

Laatste content

Bungie heeft eerder dit jaar al meerdere malen aangegeven na de release van ODST geen Halo-content meer te gaan ontwikkelen, maar wist tijdens de E3 verrassend genoeg toch nog met Halo: Reach op de proppen te komen. Vandaag zegt de studio dus dat dit toch echt de laatste Halo-game van hun hand zal zijn.

Halo: Reach staat gepland voor een release in de herfst van 2010 voor de Xbox 360. Halo 3: ODST verschijnt wel nog dit jaar en zal op 25 september de console van Microsoft aandoen.