Tim Sweeny, CEO van ontwikkelaar Epic Games, heeft vandaag laten weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat we in de komende paar jaar een nieuwe Unreal Tournament-game zien verschijnen.

“Unreal Tournament is zeker van groot belang en een prioriteit op de lange termijn, maar we zijn niet van plan om hiervan een grote nieuwe retail-game uit te geven in de komende paar jaar”, zegt Sweeny. “Dus we hebben die mogelijkheid een beetje stilgezet als het ware, terwijl we verder werken aan andere initiatieven.”

Speelplezier

Tim Sweeny zei verder dat de community in zijn ogen nog voldoende speelplezier uit Unreal Tournament 3 weet te halen. “We lossen het Unreal Tournament 4 en 5 dilemma eigenlijk al zelf op door gewoon de toolset beschikbaar te stellen. De community heeft namelijk veel meer gedaan dan wij ooit hadden kunnen doen.”

De laatste nieuwe content die Epic voor Unreal Tournament 3 uitgaf was het Titan Pack dat in maart verscheen. Deze introduceerde een split screen-modus, beschikte over zestien nieuwe maps en bracht een nieuwe mod-browser naar de PlayStation 3. UT3 is de achtste Unreal-game en de vierde uit de Unreal Tournament-serie. Unreal Tournament 3 maakt deel uit van de derde generatie omdat deze draait op de Unreal Engine 3.