James Wan, de regisseur en mede-bedenker van de eerste Saw-film, heeft aangekondigd dat hij de regie op zich zal nemen van de verfilming van de Castlevania-franchise.

“Ik zit nog maar net op het project, dus het bevindt zich allemaal nog in een zeer vroeg stadium en ik probeer nu alleen nog het een en ander uit te werken”, vertelt James Wan. “Maar de producers vinden mijn visie op de franchise in ieder geval geweldig!”

“Ik zal samen met een schrijver aan het script gaan werken om er een geheel nieuwe draai aan te geven, zodat het anders zal worden dan voorgaande versies. Deze film zal duidelijk mijn stempel krijgen en Konami zegt daar zeer blij mee te zijn”, aldus de Saw-regisseur. Wanneer de Castlevania verfilming precies gaat verschijnen kon hij echter nog niet vertellen.

Dracula-mythe

Wan liet verder weten dat hij het erg leuk vindt hoe Castlevania de mythe van Dracula combineert met invloeden van de Japanse pop-cultuur. “Dat is de ‘east meets west’-toon die ik visueel wil gaan uitbuiten in de film”, zegt hij. “Ik vind het echt spannend dat ik de mogelijkheid krijg om een zeer stijlvolle fantasy actie-film te maken die de focus legt op de gothic verhaallijn en de stoere anime-achtige personages.”

Drukke periode

Gamers die al tijden uitkijken naar game-verfilmingen gaan een drukke periode tegemoet, want Castlevania is zeker niet de enige game die naar het witte doek vertaald zal worden. Zo werd de afgelopen maanden onder meer duidelijk dat New Line Cinema in 2010 met een Gears of War-film komt, liet David Hayter al het een en ander los over een Lost Planet-verfilming en ligt ook een BioShock-film in de lijn der verwachting.

Deze week hoorden we verder nog dat Sam Raimi momenteel aan een Warcraft-project werkt. Daanaast zijn de opnames voor een Prince of Persia-film - met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol - onlangs afgerond en deze film staat gepland voor een release in 2010.