Microsoft werkt momenteel aan een serie van zeven tekenfilms onder de titel Halo Legends. Deze films zullen in de herfst van dit jaar op Xbox Live verschijnen samen met het nieuwe Halo Waypoint.

Volgens de LA Times worden de cartoons geproduceerd door de Japanse studio Bones, Casio Entertainment, Studio4 C, Production I.G. en Toei Animation. Shinji Aramaki, regisseur van onder meer Appleseed en Appleseed Ex Machina, is aangewezen als de creative director van Microsoft’s project.

Aramaki zal zelf ook een van de korte films regisseren en zal zich hierbij gaan richten op het verhaal van de Spartans. “Ik vond het meteen al een leuk idee dat dit een aaneenschakeling zou worden van verschillende verhalen vanuit verschillende perspectieven van personages”, vertelt hij.

Humoristische film

Studio4 C is ook al druk bezig met hun film getiteld Origins, en deze zal in twee delen van vijftien minuten worden vertoond. Hierin zal het gehele verhaal van het Halo-universum uiteen worden gezet. De productie van Toei Animation zal juist een humoristische film worden waarin een aantal personages uit de Halo-games centraal zullen staan.

Microsoft laat weten dat ze de studio’s de complete vrijheid geven als het aankomt op de visuele stijl van de films en er wordt enkel gelet op de manier waarop het verhaal wordt verteld. Deze moeten namelijk eerst worden goedgekeurd door 343 Industries. Na de release van de films op Xbox Live zal Microsoft gaan samenwerken met Warner Bros. om deze begin 2010 op DVD en Blu-ray uit te geven.

Halo Waypoint

Microsoft wist daarnaast nog aan te kondigen dat ze deze herfst met een nieuwe ‘destination’ komen voor Xbox Live. Dit Halo Waypoint zal over exclusieve video’s beschikken en houdt gamers daarnaast op de hoogte van Halo nieuws, podcasts en screenshots.

“Daarnaast kun je een nieuwe uitdaging verwachten voor Halo gamers met daarin een carrièresysteem en spelerranglijsten die zowel verband houden met in-game als out-of-game behaalde Halo-opdrachten”, aldus Microsoft.