Later dit jaar komt uitgever Activision met Band Hero, een nieuwe game binnen de Guitar Hero-franchise maar dan bedoeld voor een breder en jonger publiek. Vandaag werd door ontwikkelaar Vicarious Visions de Drum Grip onthuld voor de DS-versie van deze game.

In de aankomende herfst zal Band Hero dus ook naar de DS komen en net als de eerder verschenen Guitar Grip komt er straks ook een accessoire om de drumpartijen op de handheld te kunnen spelen. Deze Band Hero DS Drum Grip is een siliconen hoesje dat over de DS Lite geschoven moet worden, waardoor het volgens Vicarious Visions mogelijk zal zijn om snel de drumpartijen te kunnen spelen.

De Grip zorgt er voor dat er rubberen drum-pads over het D-pad en de andere knoppen van de DS Lite komen te liggen. Volgens executive producer David Nathanielsz is dit gedaan om het voor spelers mogelijk te maken om snel de verschillende drums te kunnen bespelen. “Ze geven een lekkere feedback, een soort stuiter, als je ze raakt”, zegt hij. “Ze passen goed onder je duimen. Als je normaal gesproken namelijk op het D-pad zou gaan rammen – zonder de Drum Grip – zou je zeker blaren krijgen en dat gevoel niet hebben.”

Geen DSi

De game wordt gebundeld met de nieuwe Drum Grip en de inmiddels bekende Guitar Grip, maar zal alleen te gebruiken zijn met de DS Lite. Band Hero DS zal dus niet compatibel worden met de nieuwe DSi. Naast de DS Lite verschijnt Band Hero straks ook voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PlayStation 2.

Band Hero zal veel overeenkomsten gaan vertonen met Guitar Hero 5 want ook hierin zal het mogelijk worden om met een complete band te spelen, is er een drop-in/drop-out functie aanwezig en zijn er verschillende challenges om te spelen. Echter zal Band Hero zich duidelijk op een meer mainstream publiek gaan richten dan Guitar Hero 5, en de nummers in deze game zullen dan ook voornamelijk bekende Top 40 hits zijn.