Laurent Detoc, de president van Ubisoft Amerika, heeft gezegd dat zijn ontwikkelingsteam nog steeds aan “Beyond Good & Evil dingen” werkt. Maar ondanks de video van de Ubidays en de gelekte screenshots is de toekomst van de game zeer onzeker.

“Of de game al dan niet uit komt moeten we echt nog maar zien”, vertelt Detoc. “Maar we wilden die IP niet zomaar laten vallen want deze is gewoon zeer authentiek. Die game is ontzettend puur en het is dan ook erg jammer dat we het op dit moment niet kunnen uitbouwen tot een franchise.”

“Ik heb ook nooit gezegd dat er zeker een andere game zou komen. Ik liet alleen weten dat er iets was gelekt, en dat betekende gewoon dat we aan wat Beyond Good & Evil dingen werkten. Maar of er ook echt een nieuwe game gaat komen, dat is iets voor de toekomst”, aldus Detoc.

Creatieve mensen

Volgens de president van Ubisoft Amerika werkt zijn team aan veel verschillende projecten omdat het allemaal creatieve mensen zijn die constant op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken. Daarnaast laat hij weten niet op de hoogte te zijn geweest van de gelekte screenshots van de game, en dat hij zoiets ook nooit opzettelijk naar de pers zou lekken. “Als je hier namelijk mee betrapt wordt zal dat er echt slecht uitzien”, aldus Detoc.

Actualiteit

Een van de bedenkers van de eerste Beyond Good & Evil liet in april al weten dat Ubisoft intern druk bezig is met een tweede deel. Zo zou de huidige generatie consoles het eindelijk mogelijk moeten maken om de oorspronkelijke wensen van de ontwikkelaar waar te maken, waardoor Beyond Good & Evil 2 “grootser en complexer” zal worden.

Michel Ancel maakte ook wat meer bekend over de inhoud van het mogelijke vervolg. Zo zou Beyond Good & Evil 2 direct doorgaan waar het eerste deel ophield en bovendien reflecteren op de gebeurtenissen uit de eerste game. Daarnaast stelde Ancel dat de tweede game deels gebaseerd is op de actualiteit en dan met name de aanslag van 11 september 2001.