Ontwikkelaar Obsidian heeft laten weten dat ze een aantal seksscènes in hun aankomende RPG Alpha Protocol hebben gestopt. Deze zullen volgens de ontwikkelaar echter zeer “bevredigend en smaakvol” zijn.

Deze scènes zullen volgens Nathan Davis, producer van de game, geen gameplay-elementen bevatten zoals God of War die wel heeft. “Het is zeer smaakvol”, vertelt Davis. “We doen ook echt het een en ander met onze cutscènes en het is dus niet simpel een hand die ergens op wordt gelegd! Maar we knippen er natuurlijk wel een beetje omheen. Het is een Amerikaanse game, dus wat kan ik er nog meer over zeggen. Er zijn nou eenmaal grenzen aan wat we mogen doen.”

“Ik heb al een aantal van die cutscènes gezien, en uiteindelijk zijn ze zeer bevredigend, zonder dat ze… je weet wel… over… weet je? Geen God of War seksscenes dus! Dat hebben we niet.” In de RPG zal de speler relaties aan kunnen gaan met verschillende NPC’s. Keuzes die hierin gemaakt worden zullen volgens Obsidian allemaal effect hebben op het einde van de game.

Amerikaanse raket

In Alpha Protocol kruipt de speler in de huid van de Amerikaanse undercover agent Michael Thorton, die op een missie is om het mysterie rond een neergeschoten vliegtuig in Oost Europa op te lossen. De zaak wordt extra lastig gemaakt omdat dit waarschijnlijk met een Amerikaanse raket is gebeurd. Alpha Protocol wordt dus ontwikkeld door Obsidian, hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor onder andere KOTOR 2 en Neverwinter Nights 2. De game verschijnt in oktober voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.