AMSTERDAM - Electronic Arts maakt vandaag bekend dat Need for Speed: Nitro op 17 november verscheept zal worden. Dit betekent dat de game hoogstwaarschijnlijk vanaf 19 november in de Nederlandse winkelschappen te vinden is.

Need for Speed: Nitro is de eerste Need for Speed-game die exclusief ontwikkeld is voor de Wii en Nintendo DS. Volgens Electronic Arts beschikt de game over bestaande locaties, een aantal compleet nieuwe spelmodi en een optie die het mogelijk maakt om zeer veel aan de wagens te sleutelen.

Sturen

Voor de besturing van Nitro laat ontwikkelaar EA Montreal het geheel over aan de speler want er is de keuze uit de WiiMote en Nunchuk, een race-stuurtje, de Classic Controller, de GameCube Controller en op de DS kan er met de stylus of de knoppen gestuurd worden.

Need for Speed Nitro werd in januari aangekondigd naast de bekendmaking van Need for Speed: Shift en Need for Speed World Online.

Shift zal op 17 september in de winkels liggen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PSP en pc. In tegenstelling tot eerdere Need for Speed-titels zal deze game zich vooral gaan richten op een realistische race-ervaring waarbij gebruik gemaakt wordt van een first-person perspectief.

Black Box

Need for Speed World Online wordt ontwikkeld door Black Box en EA Singapore. Deze game zal exclusief verschijnen voor de pc en krijgt een eerdere release in Azië dan in de rest van de wereld.

Het gaat om een MMO-game en zal dus volledig online te spelen zijn. Een releasedatum is er echter nog niet bekend maar de game moet ook dit jaar nog verschijnen.