AMSTERDAM - Michael De Plater van Ubisoft heeft een vervolg aangekondigd op de RTS-game EndWar. Deel 2 van de game die de speler grotendeels met zijn stem kon besturen is momenteel in ontwikkeling bij Ubisoft Sjanghai.

Volgens de creative director is er nu een kleiner team met de game bezig en dit zal vooral meer nadruk gaan leggen op de singleplayer-modus en de verschillen tussen de aanwezige facties.

“Door meer aandacht te geven aan de singleplayer willen wij er simpelweg voor zorgen dat de game een stuk leuker wordt om te spelen”, aldus De Plater.

“We veranderen de manier waarop de aaneenschakeling van aanvallen werkt, het ‘paper, scissors, rock’-principe, en zorgen voor meer afwisseling tussen de drie facties. Het is niet iets dat erg moeilijk is om te doen, maar wel iets waar we eerder gewoon niet voor hadden gekozen omdat we de game toegankelijk wilden houden.”

Grootste problemen

Volgens De Plater is dit nu allemaal wel mogelijk omdat het team een aantal van de grootste problemen van de game heeft kunnen oplossen.

“We hebben de meeste problemen nu wel achter de rug, zoals de toegankelijkheid, camera, besturing, het renderen van veel personages, de game volledig in 3D laten draaien en zorgen voor onderhoudende campaigns. We zijn nu dus wel klaar met het moeilijke deel.”

Volgens de creative director van Ubisoft zijn er inmiddels 1,5 miljoen exemplaren van EndWar verkocht, waarmee het volgens hem de grootste RTS-game is na Halo Wars.

Wanneer EndWar 2 gaat verschijnen is nog niet duidelijk. "We moeten nog even een stap terug doen en kijken naar de dingen die ik zojuist heb besproken, en dan zien we wel weer verder”, aldus De Plater.