Eerder deze maand liet Activision weten alsnog de naam ‘Call of Duty’ aan Modern Warfare 2 toe te voegen. Een goede keuze volgens onderzoeksbureau Nielsen omdat de bekendheid van de game hiermee met maar liefst 94 procent is gestegen.

Naast de grotere naamsbekendheid van de game zorgt de toevoeging van ‘Call of Duty’ er ook voor dat gamers sneller zullen over gaan tot het aanschaffen van de game.

Volgens Nielsen Research is de interesse van de consumenten om de game straks ook daadwerkelijk aan te schaffen met ruim 64 procent gestegen.

Slechte beslissing

Na het wegvallen van de subtitel liet onderzoeksbureau OTX ook al weten dat dit waarschijnlijk een slechte beslissing was van uitgever Activision.

OTX had de game namelijk al enige tijd gevolgd als ‘Call of Duty: Modern Warfare 2’ en op dat moment zei ongeveer veertig procent van de gamers in de V.S. dat ze van deze titel hadden gehoord.

Toen het bekend werd dat Activision de titel als Modern Warfare 2 ging positioneren heeft OTX de toevoeging ‘Call of Duty’ uit haar onderzoek geschrapt en de bekendheid hiervan daalde direct van veertig naar twintig procent.

“Met andere woorden, het merk 'Call of Duty' betekent in feite dus de verdubbeling van de bekendheid van deze game”, een uitspraak van OTX die vandaag dus wordt bevestigd door Nielsen.

Succesvolste game ooit

Volgens Activision kan de game – met of zonder de toevoeging van Call of Duty – uitgroeien tot de meest succesvolle game aller tijden. Iets waar ook analist Mike Hickey zich wel in lijkt te kunnen vinden. Hij voorspelde namelijk dat Call of Duty: Modern Warfare 2 meer dan elf miljoen units zal kunnen gaan verkopen voor het einde van het financiële jaar.

“Wij zien dat de gecombineerde verkoop van de Xbox 360 en PlayStation 3 respectievelijk 125 en tweehonderd procent is gestegen sinds Modern Warfare in november 2007 verscheen. Zo is er dus een enorm grote afzetmarkt mogelijk voor Modern Warfare 2”, aldus Hickey. Call of Duty: Modern Warfare 2 ligt vanaf 10 novemer in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.