AMSTERDAM - Ontwikkelaar Double Fine heeft een tegen-aanklacht ingediend tegen Activision. Volgens de studio wil Activision met hun eerdere aanklacht tegen Double Fine de release van Brütal Legend alleen maar voorkomen om zo het succes van hun eigen Guitar Hero-franchise te verzekeren.

Vivendi – onderdeel van Activision – zou in eerste instantie de uitgever worden van Brütal Legend maar de game werd later overgenomen door Electronic Arts.

Vorige maand werd echter duidelijk dat Activision een aanklacht had ingediend tegen Double Fine Productions omdat de rechten om Brütal Legend te kunnen uitgeven volgens hen nooit officieel aan EA zijn overgedragen. Ook zou Double Fine de game niet op tijd bij Vivendi hebben kunnen afleveren.

Eerste zitting

In de tegen-aanklacht van Double Fine meent de ontwikkelaar dat Activision het project heeft afgeblazen op het moment dat ze Vivendi overnamen, omdat het niet mogelijk zou zijn om Brütal Legend in een “Guitar Hero sequel” om te vormen.

“Het is niet alleen Activision’s bedoeling om de release van Brütal Legend uit te stellen, maar om de game compleet af te maken zodat Guitar Hero de strijd hier niet mee hoeft aan te gaan”, aldus Double Fine in de aanklacht.

Op 30 juli zal de eerste zitting plaatsvinden in de zaak tussen Activision en Double Fine Productions, en hierin zal eerst de aanklacht van Activision aan bod komen. Brütal Legend staat voorlopig nog gewoon gepland voor een release op 16 oktober, en daarmee verschijnt de game in hetzelfde kwartaal als Guitar Hero 5.

Jack Black

Brütal Legend is de nieuwste game van game designer Tim Schaffer, die eerder verantwoordelijk was voor onder meer het humoristische Psychonauts. De game vertelt het verhaal van Eddie Riggs, een roadie die gespeeld wordt door acteur Jack Black.

Op een avond raakt Eddie bewusteloos door een ongeval op het podium, waarna hij ontwaakt in een vreemde wereld vol met alle heavy metal-covers en song-teksten die hij kent.

In deze vreemde wereld moet de roadie vervolgens de kwaadaardige Doviculus en zijn leger van demonen zien te verslaan, en dat doet hij met behulp van alle kennis die hij tijdens zijn werk achter de schermen heeft opgedaan. Brütal Legend zal verschijnen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.