Het gametijdschrift Game Informer heeft meer details vrijgegeven over Rage, de aankomende shooter van id Software. Zoals eerder is aangegeven, zal de game tevens race-elementen bevatten.

Het tijdschrift laat weten dat de game een systeem bevat waarmee je hulpmiddelen kunt creëren, zoals automatisch vurende turrets en autobommen die je op afstand kunt besturen. Daarvoor zul je dan wel de juiste blauwdrukken moeten bezitten en de benodigde onderdelen.

Tijdens de race-onderdelen van de game kun je de strijd aangaan met andere voertuigen. Zo zullen de racebanen power-ups bevatten en munitie, die je op kunt pakken. Daarbij zijn er upgrades voor je auto beschikbaar, waaronder bommen, een magneet waarmee je power-ups naar je toe kunt trekken en EMP-schilden.

Kruisboog en boemerang

Ook als je niet in een voertuig zit, heb je de nodige wapens tot je beschikking. Zo zal de game een kruisboog bevatten, waarvoor je speciale munitie kunt verkrijgen waarmee je een geraakte tegenstander kort kunt besturen, voordat deze explodeert. De game zal tevens de ‘wingstick’ bevatten, een boemerang die telkens terug zal keren.

Je kunt tevens de wapens upgraden, door deze bijvoorbeeld van een zoomlens te voorzien. Je kunt daarbij de kruisboog voorzien van een upgrade, waardoor het mikken stabieler zal verlopen. Het hoofdpersonage zal vanzelf genezen na verloop van tijd en je kan stealth toepassen om tegenstanders uit te schakelen.

Ontworpen voor de controller

id Software laat daarbij weten dat de game wordt ontwikkeld voor de besturing met de controller, aangezien een groot deel van de markt die ze willen bereiken de game op de consoles zal spelen. “Je kunt de muis en het toetsenbord gebruiken, maar het is cruciaal dat de game wordt ontworpen voor de controller”, aldus John Carmack van id Software.

Daarbij laat de ontwikkelaar weten dat de Xbox 360-versie wellicht op drie DVD’s zal verschijnen, maar het blijkt lastig om de game in drie delen te splitsen. “We hebben twee grote gebieden en kunnen het in tweeën opdelen”, zo geeft Carmack aan. “We kunnen echter geen willekeurige splitsing aanbrengen.”

Rage zal verschijnen voor de Xbox 360, de PS3 en de pc. Een releaseperiode is nog niet bekend.