Uncharted 2: Among Thieves van ontwikkelaar Naughty Dog zal vanaf 23 oktober exclusief verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 3. Dat maakt uitgever Sony vandaag bekend.

Het verhaal in Uncharted 2: Among Thieves zal rond de reisavonturen van Marco Polo draaien. Hierbij zal het specifiek gaan om de schepen die Marco Polo kwijt is geraakt tijdens zijn terugkeer naar Italië. Volgens ontwikkelaar Naughty Dog heeft de speler in deze game geen last van laadtijden en kunnen wapens op ieder gewenst moment gebruikt worden, of je nu hangt, klimt of rondloopt.

30 procent

Volgens de ontwikkelaar maakte de eerste Uncharted slechts voor dertig procent gebruik van de capaciteiten die de PlayStation 3 in zich heeft. Met deze opvolger beloven ze echter de console voor de volle honderd procent te gebruiken. Verder zijn de Sixaxis-mogelijkheden uit de game gegooid en zijn de overige besturingsopties uitgebreid.

Lara Croft

Onlangs liet Naughty Dog nog weten dat Nathan Drake, het hoofdpersonage uit Uncharted, inmiddels populairder is dan Tomb Raider's Lara Croft. “Mensen mogen dit personage gewoon ontzettend graag”, aldus director Bruce Straley. Volgens hem was Nathan Drake na het verschijnen van Uncharted: Drakes Fortune al minimaal zo groot als Tomb Raider’s Lara Croft. "En waarom zou je denken dat hij op dit moment al niet ver voorbij dat punt is geschoten?"