Blizzard en Legendary Pictures kondigen vandaag aan dat Sam Raimi als regisseur zal aantreden van een speelfilm gebaseerd op het Warcraft-universum. “In de kern is Warcraft een fantastisch en actievol verhaal”, aldus Raimi.

“Ik voel me zeer verheugd dat ik met een dergelijk dynamisch productieteam mag werken om dit project naar het grote scherm te brengen”, vertelt de man die onder meer de regie van films als Evil Dead en Spider-Man voor zijn rekening heeft genomen.

Als producer van de film is Charles Roven (The Dark Knight, Batman Begins) door Blizzard aangetrokken, en Blizzard’s eigen vice president of creative development Chris Metzen zal als co-producer aantreden.

Beste regisseur

“Blizzard Entertainment en Legendary Pictures hebben hun visie over deze film met elkaar gedeeld en we hebben zeer lang gezocht om de best mogelijke regisseur te vinden om die visie werkelijkheid te laten worden”, vertelt Paul Sams van Blizzard.

“Al vanaf ons eerste gesprek met Sam wisten we zeker dat hij de juiste keuze was. Sam weet namelijk hoe hij zowel de core-fans als het mainstream publiek kan bevredigen die misschien voor het eerst in aanraking komen met de content. We kijken er dan ook zeker naar uit om hier datzelfde te bereiken”, aldus Paul Sams.

Releaseperiode

Blizzard laat nog niets los over mogelijke acteurs die in de film zullen verschijnen of een releaseperiode, maar zegt hier tijdens het ontwikkelingsproces meer duidelijkheid over te geven. Gamers die graag eens een filmversie van hun favoriete game op het witte doek willen zien hoeven overigens niet te wachten tot Blizzard met hun verfilming van Warcraft komt.

De afgelopen maanden werd namelijk duidelijk dat er flink wat andere games naar de bioscoop zullen komen. Zo mogen we volgens New Line Cinema in 2010 een Gears of War-film verwachten, liet David Hayter al het een en ander los over een Lost Planet-verfilming en ligt ook een BioShock-film in de lijn der verwachting.

Echter is de pre-productie van deze laatste onlangs nog voor onbepaalde tijd op de plank gelegd. Ook zal Uncharted verfilmd gaan worden en zijn de opnames voor een Prince of Persia-film - met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol - onlangs afgerond.