AMSTERDAM - Ontwikkelaar DICE kondigt via Twitter aan dat een aantal wapens uit het momenteel zeer populaire Battlefield 1943 zullen terugkeren in Battlefield: Bad Company 2.

Zo zullen er in ieder geval een semi-automatisch geweer, een sniper rifle en een sub-machine gun terugkeren in de aankomende DICE-game. Op welke manier en waar ze in Bad Company 2 zullen verschijnen is vooralsnog onduidelijk.

Battlefield: Bad Company 2 staat gepland voor een release in het begin van 2010 en verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Battlefield 1943 verscheen nog geen twee weken geleden als downloadbare game voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, en heeft zowel op de console van Microsoft als die van Sony de grens van 43 miljoen kills inmiddels doorbroken. Hiermee kregen alle spelers van de game toegang tot de nieuwe Coral Sea Air Superiority map en een nieuwe Air Superiority-modus.

Terug naar WOII

Battlefield 1943 neemt spelers mee terug naar de Tweede Wereldoorlog. De game biedt een multiplayer voor 24 spelers op drie klassieke locaties; Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima.

Het is volgens DICE een nieuwe kijk op hun klassieker uit het verleden maar dan gecombineerd met nieuwe technologie.