AMSTERDAM - Uitgever Activision maakt vandaag duidelijk dat er in augustus een derde map pack zal verschijnen voor Call of Duty: World at War. Begin juni verscheen de laatste DLC voor de game.

In deze nieuwe downloadbare content voor World at War zullen drie nieuwe multiplayer maps zitten. Zo kunnen gamers vanaf volgende maand aan de slag met de maps: Battery, Revolution en Breach. Daarnaast zal er ook weer een nieuwe zombie-map beschikbaar komen in de vorm van Der Reisse.

Hoewel er nog geen officiële prijs is vastgesteld ligt het voor de hand dat deze Map Pack 3 net als zijn twee voorgangers voor 800 Microsoft Points te downloaden zal zijn via Xbox Live, en voor 9,99 euro via het PlayStation Network.

Gratis Map Pack

Over een pc-release van de nieuwe content is nog niets bekend. Wel kunnen pc-gamers sinds afgelopen weekend gratis aan de slag met Map Pack 2 voor World at War, omdat deze toen gelijktijdig verscheen met Patch 1.5.

Moesten console-gamers nog rond de tien euro betalen om met de nieuwe content aan de slag te kunnen, Map Pack 2 is voor pc-bezitters dus geheel gratis.

Call of Duty: World at War is het vijfde deel uit de populaire franchise van uitgever Activision en speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk was er veel kritiek op deze setting, omdat Treyarch zelf eerder al had aangegeven dat er te veel games met deze oorlog als thema waren verschenen.

Direct vervolg

Na World at War staat er een nieuw deel van Modern Warfare op de planning en deze komt net als het eerste deel van ontwikkelaar Infinity Ward. Voor het eerst in de geschiedenis van de Call of Duty-serie zal een game een direct vervolg op zijn voorganger worden.

Modern Warfare 2 staat gepland voor een release op 10 november en zal verschijnen voor de Xbox 360, de PlayStation 3 en de pc.