AMSTERDAM - Ontwikkelaar en uitgever NHN, een van de succesvolste Koreaanse bedrijven, heeft aangekondigd dat ze een Europees kantoor gaat openen.

Het bedrijf is in haar thuisland vooral bekend door de vele MMO’s die ze daar op de markt brengt, en is van plan hetzelfde te gaan doen in Europa.

“Europa heeft enorme groeimogelijkheden en wordt vaak overzien door internationale MMO-uitgevers”, vertelt Dongmin Lee van NHN.

“We begrijpen de mogelijkheden die de Europese markt ons biedt, en door de Europese gamers tegemoet te komen in hun unieke eisen geloven wij dat we ze een uitstekende service kunnen bieden.”

Free-to-play

NHN is van plan om de games waarmee ze succes hebben in Korea ook naar Europa te brengen, iets dat andere bedrijven uit de regio zoals NCsoft en Nexon al eerder deden.

Het betreft hier voornamelijk free-to-play MMO’s, maar welke dit zullen zijn is nog niet bekend. Verwacht wordt dat NHN tijdens de Games Convention en de Gamescom hier meer duidelijkheid over zal geven.

NHN beschikt naast een breed aanbod van MMO-titels ook over de Naver portal, de populairste internet portal van het land, en Hangame, de meest gebruikte online game portal. Of het bedrijf dergelijke services ook in Europa wil gaan aanbieden is nog onduidelijk.