AMSTERDAM - Cliff Bleszinski heeft het een en ander losgelaten over Dark Corners, de aankomende downloadbare content voor Gears of War 2.

Het zal de eerste keer zijn dat er DLC verschijnt voor de singleplayer en co-op modus van een Gears of War-game.

“Het gaat hier om een negentig minuten durende sectie die aanvankelijk uit Gears of War 2 was geknipt”, vertelt Bleszinski.

“Hierin zullen Marcus en Dom naar de thuiswereld van de Locust gaan terwijl ze zichzelf hebben verkleed als Locust."

"Hier krijgen ze dan een keuze, ze kunnen guns-blazing naar binnen stormen zoals ze altijd doen, of ze kunnen voor de stealth aanpak kiezen. Dus het is een beetje stealth in het Gears-universum.”

Een test

“Je zal Achievements verdienen voor beide manieren waarop het nieuwe level te spelen is en het wordt rechtstreeks in de main game gezet."

"Het is in feite de eerste keer dat we DLC naar de singleplayer brengen. Een beetje om te testen of mensen dit wel leuk vinden”, aldus de game designer van Epic.

Naast deze extra content voor de singleplayer zal Dark Corners ook over zeven nieuwe multiplayer maps beschikken. Dark Corners zal gelijktijdig met de All Fronts Collection voor Gears of War 2 verschijnen op 28 juli. De content zal 800 Microsoft Points gaan kosten.

Per ongeluk online

De All Fronts Collection is een verzameling van eerder verschenen content voor Gears of War 2 inclusief Dark Corners. Deze DLC verscheen dit weekend echter al per ongeluk even online en was gedurende een zeer korte tijd gewoon te downloaden voor 800 Microsoft Points.

“De content is snel verwijderd en zal op dinsdag 28 juli wereldwijd verschijnen. De prijs zal blijven zoals die aanvankelijk bedoeld was (1600 Microsoft Points)”, zegt Microsoft.

Geen straf

“De kleine groep geluksvogels die de content gedurende die periode hebben gedownload zullen deze mogen houden voor de prijs die ze hebben betaald en ook de Achievements zullen geldig blijven."

"Er zal dan ook geen straf worden toegekend aan deze personen. Zie het maar als een leuke traktatie voor iedereen met een snel reactievermogen”, aldus de officiële persverklaring van Microsoft.