AMSTERDAM - Vorige week had Barack Obama wederom uitgehaald naar het spelen van videogames, en liet ditmaal weten dat ouders “hun Xbox moeten wegstoppen.” Vandaag reageert Microsoft op de uitspraak van de Amerikaanse president.

“We kunnen onze kinderen niet zeggen dat ze het goed moeten doen op school, en ze vervolgens verwaarlozen als ze thuis komen”, zei Obama tijdens de honderdste verjaardag van de NAACP.

“Om onze kinderen tot grote hoogtes te laten stijgen moeten we onze verantwoordelijkheden nemen. En dat betekent die Xbox wegstoppen en onze kinderen op een gepaste tijd naar bed sturen.”

Dat de Amerikaanse president zich hierbij specifiek tot de Xbox richt is volgens Microsoft echter niet geheel terecht.

Timer-functie

“We zijn het eens met president Obama dat families moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat media weer veilig worden voor kinderen”, zegt Microsoft tegen Associated Press.

“Maar de Xbox 360 is de enige console met een timer-functie waarmee ouders een maximale speelduur voor hun kinderen kunnen instellen, naast de mogelijkheid om ook nog een controle in te stellen voor wat de kinderen precies spelen en te zien krijgen.”

Ongezonde levensstijl

Vorige maand liet Obama ook al weten dat ouders moeten letten op het gamegedrag van hun kroost omdat dit tijdverdrijf in zijn ogen een van de voornaamste redenen is van een ongezonde levensstijl.

“Als het aankomt op persoonlijke gezondheid dan betekent dat naar buiten gaan om te rennen of naar de sportschool gaan”, liet Obama weten. “En we moeten onze kinderen op afstand van videogames opvoeden en meer buiten gaan spelen.”