AMSTERDAM - Screenwriter Stuart Beattie meent dat de Halo-serie de Star Wars is van deze generatie.

“Het is gewoon een geweldig verhaal over een kind waar niemand iets om geeft en dat zelf ook om niemand anders geeft, en dat uiteindelijk de mensheid zal redden”, aldus Beattie.

De screenwriter was verantwoordelijk voor onder meer films als G.I. Joe: The Rise of Cobra, Collateral en de gehele Pirates of the Caribbean-serie.

Daarnaast heeft Beattie ook een screenplay geschreven van het Halo-verhaal ‘Fall of Reach’ en dit is dan ook de eerste film die volgens hem moet verschijnen.

Bellen

“Dus ik ben meteen gaan bellen omdat ik er sterk in geloof dat een Halo-film gewoon geweldig zou zijn, vooral deze film!

Fall of Reach zou volgens mij ook echt de eerste film moeten worden omdat hier alle personages in uiteen worden gezet, net als de wereld, de Covenant, de grote strijd tussen de mensheid en de aliens, al dat soort zaken”, aldus Beattie.

“Het is alleen niet iets dat ik nu meteen kan gaan regisseren omdat het een project is van meer dan honderd miljoen dollar”, vertelt hij.

“Misschien over een paar jaar - twee of drie films verder - kan ik de middelen hiervoor krijgen en het echt gaan neerzetten. Het is echt enorm! Het is als de Star Wars van onze generatie.”

Verfilmingen

Stuart Beattie is momenteel bezig met het aanbieden van zijn filmscript aan verschillende filmmaatschappijen, en hij is zeker niet de eerste met serieuze filmplannen voor een bekende game-franchise.

Zo kunnen we volgens New Line Cinema in 2010 een Gears of War-film verwachten, liet David Hayter al het een en ander los over een Lost Planet-verfilming en ligt ook een BioShock-film in de lijn der verwachting.

Ook zal Uncharted verfilmd gaan worden en zijn de opnames voor een Prince of Persia-film - met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol - onlangs afgerond.