AMSTERDAM - Jeff Gardiner van Bethesda heeft laten weten dat het nogmaals verhogen van de level cap in Fallout 3 de balans van de game ernstig zou verstoren.

Gamers hoeven er volgens de producer dan ook niet op te rekenen dat ze nog verder kunnen groeien dan level 30.

“Ik snap dat een verhoogde level cap er voor de buitenwereld uitziet als een vrij simpele ingreep, maar door dit te doen zouden we de game op verschillende punten uit balans gooien”, vertelt Gardiner.

Fallout 3 was volgens hem dan ook altijd bedoeld om meerdere malen gespeeld te worden met verschillende soorten personages.

Toekomstige games

“We zijn erg blij dat mensen zo van Fallout 3 genieten en dat ze het willen blijven spelen, en ik ben er ook zeker van dat we de vele verzoeken van gamers op dit punt in toekomstige games zullen beantwoorden”, aldus Gardiner.

Aanvankelijk was level 20 het hoogst haalbare in Fallout 3, maar met de komst van de downloadbare content Broken Steel werd deze level cap verhoogd naar 30.

Na Broken Steel verscheen onlangs Point Lookout voor de Xbox 360 en pc-versie van de game, en eind deze maand zal de laatste DLC verschijnen in de vorm van Mothership Zeta.

Geduld hebben

Fallout 3-spelers met een PlayStation 3 moeten echter wat langer geduld hebben voordat ze aan de slag kunnen met extra content voor de game, want afgelopen week werd bekend dat deze enige vertraging heeft opgelopen.

Bethesda hoopt nu dat ze eind september met de eerste DLC voor Sony’s platform kunnen komen.