AMSTERDAM - Uitgever SEGA laat vandaag weten dat Bayonetta zal worden uitgesteld tot begin 2010. De hack ’n slash-game van ontwikkelaar Platinum Games zou aanvankelijk in oktober van dit jaar al in de Europese winkels verschijnen.

“Bayonetta is een extreem belangrijke nieuwe franchise voor SEGA en brengt een nieuwe laag aan in ons toch al zeer brede portfolio”, vertelt Mike Hayes, baas van SEGA.

“Naar aanleiding van een marktanalyse hebben we besloten dat januari 2010 de optimale releaseperiode is voor de westerse markten, om zo de potentie van deze nieuwe titel zo veel mogelijk te maximaliseren.”

Overigens wordt Bayonetta niet overal uitgesteld want de game zal in Japan wel gewoon in oktober verschijnen.

Veel uitstel

Het lijkt er dus op dat SEGA met het uitstel de drukke najaarsperiode wil vermijden, iets waar veel andere uitgevers de afgelopen weken ook al voor hebben gekozen.

Zo kwam Take-Two onlangs met het bericht dat titels als BioShock 2, Mafia II en Max Payne 3 naar 2010 zijn verschoven, doet Activision hetzelfde met Singularity en heeft ook ontwikkelaar Quantic Dream er voor gekozen om hun exclusieve PlayStation 3-titel Heavy Rain pas volgend jaar op de markt te brengen.

Bayonetta verschijnt begin volgend jaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3.