AMSTERDAM - In 2010 komt Konami met Metal Gear Solid: Peace Walker naar de PSP, en game designer Hideo Kojima laat vandaag weten dat zijn team de ontwikkeling hiervan aanpakt alsof het hier om Metal Gear Solid 5 gaat.

“Merendeel van het Metal Gear Solid 4-team werkt aan deze game en ze richten zich op het brengen van een echte PlayStation 3 kwaliteit, omdat ze niet al te lang geleden nog aan MGS4 hebben gewerkt”, vertelt Kojima.

Volgens de voorman van Kojima Productions willen ze de mogelijkheden en de grenzen van Sony’s handheld met deze titel gaan verleggen.

Over de multiplayer van de game wil Hideo Kojima nog niet te veel kwijt. Wel wist hij te melden dat hier de typische Metal Gear stealth-actie centraal zal staan.

Groei-functie

In de game zullen verder een groot aantal verschillende dozen zijn waarin de speler zich kan verstoppen, kan de uitrusting van Snake tot in de kleinste details worden aangepast en beschikt Peace Walker over een ‘groei-functie’.

“Deze maakt het mogelijk om het personage zich verder te laten ontwikkelen”, aldus Kojima.

Raiden

Metal Gear Solid: Peace Walker speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen uit Metal Gear Solid 3 af in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De held in de game wordt Naked Snake, ook wel bekend als Big Boss.

Naast Metal Gear Solid: Peace Walker werkt Kojima ook nog aan Metal Gear Solid: Rising, hierin wordt de hoofdrol vertolkt door Raiden en deze game zal verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.