Colin McRae: DiRT 2 zal vanaf 10 september in de Europese winkels te vinden zijn. Dat maakt uitgever en ontwikkelaar Codemasters vandaag bekend.

“Colin McRae: DiRT 2 moet race-games opnieuw naar een nieuw niveau tillen met adembenemende nieuwe race-disciplines, indrukwekkende locaties, de unieke sfeer van een racedag, en een bloedpompende line-up van opgefokte racemachines, klaar voor spectaculaire actie”, aldus Codemasters in het persbericht.

In DiRT 2 kun je onder meer deelnemen aan World Tour, waarin je beproefd wordt op honderd events, met races waarin je het zowel zal moeten opnemen tegen verschillende opponenten maar waar ook solomissies aan bod komen. “Je komt op de modderige banen van het Maleisische regenwoud, maar ook op tot de nok gevulde stadions in Londen en Los Angeles.”

DirectX 11

Colin McRae: DiRT 2 wordt dus in Nederland op 10 september uitgebracht voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, DS en PSP. De Games for Windows Live-editie zal in december volgen en zal DirectX 11 ondersteunen. Deze pc-versie werd onlangs nog door Codemasters uitgesteld.

“Met de verwachting dat de DirectX 11-hardware in de tweede helft van 2009 gaat verschijnen, en dat de release van DirectX 11 op de thuis pc’s samen valt met dat van Microsoft Windows 7 op 22 oktober, maakt Codemasters bekend dat de Games for Windows Live-editie van Colin McRae: DiRT 2 een langere ontwikkelingsperiode zal krijgen”, zei Bryan Marshall van Codemasters vorige week.