AMSTERDAM - Uitgever en ontwikkelaar Capcom maakt vandaag bekend dat de pc-versie van Resident Evil 5 op 18 september in de winkels verschijnt. Daarnaast wordt duidelijk dat de game de GeForce 3D Vision-technologie zal ondersteunen.

Door de toevoeging van de GeForce 3D Vision-technologie zal het voor spelers - die beschikken over de juiste 3D-bril - mogelijk worden om de game in stereoscopic 3D te spelen.

Ook de cutscenes zullen dan in deze dynamische 3D-stijl worden weergegeven.

Verder heeft Nvidia een Resident Evil 5 3D stereo benchmark tool vrijgegeven die de prestaties van je pc opmeet en je in staat stelt om een idee te krijgen van wat de GeForce 3D Vision-technologie precies voor je zal betekenen als je over de juiste hardware en bril beschikt.

Nieuw hoofdstuk

Resident Evil 5 verscheen in maart al voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en volgens Capcom betekent dit vijfde deel een nieuw hoofdstuk binnen de Resident Evil-franchise.

“Het is voor spelers een zeer goed moment om in te stappen want we nemen afscheid van een heleboel elementen uit de verhaallijnen vanaf vrijwel het eerste deel uit de Resident Evil-franchise”, aldus Chris Kramer, baas van Capcom Amerika.