AMSTERDAM - Blizzard introduceert vandaag de World of Warcraft Mobile Armory voor de iPhone en iPod touch. Hiermee kunnen World of Warcraft-spelers voortaan op hun mobiel zaken als bijvoorbeeld raid-schema's en achievement leaderboards raadplegen.

“De nieuwe World of Warcraft Mobile Armory-applicatie voor de iPhone en iPod touch geeft je de mogelijkheid om werkelijk overal toegang te krijgen tot de officiële Armory-database als je de beschikking hebt over een mobiele verbinding”, vertelt Blizzard over deze nieuwe iPhone-functie. “Het beschikt over vrijwel dezelfde functies als onze Armory-website.”

WoW-database

Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om alle personages, items, guilds en Arena-teams in World of Warcraft bij te houden en op te zoeken, zie je jouw eigen in-game event-kalender en zijn ook de achievement leaderboards te raadplegen.

“De informatie wordt rechtstreeks van de WoW-database gehaald en gepresenteerd in een gebruiksvriendelijke interface voor de gamer”, aldus Blizzard.

De World of Warcraft Mobile Armory is vanaf nu beschikbaar via de iTunes App Store en gratis te downloaden voor de iPhone en iPod touch. In de toekomst wordt deze nieuwe WoW-applicatie eventueel nog beschikbaar voor andere mobiele apparaten.

Twitter

Blizzard is de laatste tijd druk bezig met het toepassen van nieuwe functies in World of Warcraft. Zo werd onlangs bekend dat Blizzard een optie in de maak heeft die het voor spelers mogelijk moet maken om in de game te wisselen tussen Horde en Alliance, en is inmiddels ook Twitter doorgedrongen tot de populaire MMO-game.