Vorige week sprak ontwikkelaar Remedy al haar twijfels uit over een gelijktijdige release van de Xbox 360 en pc-versie van Alan Wake, en vandaag laat de studio weten dat het geheel aan Microsoft is of er überhaupt nog een pc-game verschijnt.

Volgens Remedy liggen de mogelijkheden voor de pc-versie van Alan Wake namelijk weer compleet open. “We kunnen daarom ook gerust stellen dat een gelijktijdige release met de Xbox-versie zeker niet meer zal lukken nu we zo ver in de ontwikkeling zitten”, aldus een woordvoerder van Remedy.

“De wortels van Remedy zitten diep in pc-gaming en we zouden daarom ook graag een pc-versie van de game zien verschijnen voor alle pc-gamers die ons volgen. Echter is dit uiteindelijk geheel aan onze uitgever om te beslissen”, aldus Remedy over de keuze die Microsoft moet maken omtrent de pc-versie.

E3 2005

Alan Wake werd al tijdens de E3 van 2005 aangekondigd en heeft nu – na enig uitstel - een releaseperiode gekregen in de lente van 2010. De game kan gezien worden als een psychologische actie-game van dezelfde makers die verantwoordelijk waren voor de eerste twee Max Payne-games.

Als speler zal je hierbij in de huid kruipen van een schrijver die zijn nachtmerries werkelijkheid ziet worden. De game zal gebruik gaan maken van een geheel nieuw soort lichteffecten en ook de weersomstandigheden beloven hierbij een belangrijke rol te gaan spelen. “De belichting is erg belangrijk in deze game, en het is een uniek item dat nog nooit in een game is gebruikt op de manier waarop wij dat doen”, aldus lead designer Oskari Hakkinen enkele weken geleden.