Onlangs werd bekend dat Crackdown 2 ontwikkeld zal worden door Ruffian Games en dat Realtime Worlds door Microsoft van de franchise was gehaald. Dave Jones van Realtime laat vandaag echter weten dat de eerste game vrij weinig geld in het laatje heeft gebracht.

“Van Crackdown hebben we ongeveer 1,5 miljoen games verkocht, maar zelfs dat was amper genoeg om break-even te spelen”, zegt Dave Jones, baas van ontwikkelaar Realtime Worlds. “Het was allemaal te wijten aan een aantal factoren waar wij als ontwikkelaar geen controle meer over hadden. Factoren zoals de hoge verkoopcijfers van GameStop’s [wereldwijd actieve gameshop, red.] gebruikte games-afdeling.”

Minder erg

“We weten dat we 1,5 miljoen nieuwe games hebben verkocht, maar het ligt meer in de buurt van 2,5 miljoen als je de gebruikte games mee kon tellen.” Hieruit blijkt dat Jones het toch minder erg vindt dat hij de franchise kwijt is dan enkele weken geleden. Volgens Jones stond Realtime namelijk al helemaal klaar om met Crackdown 2 aan de slag te gaan, toen Microsoft besloot een andere koers te gaan varen. “Ik was teleurgesteld in Microsoft dat het op die manier gebeurde, maar je leeft en je leert”, aldus de oprichter van Realtime Worlds een maand geleden.

Crackdown 2 werd tijdens de E3 aangekondigd en zal ergens in 2010 verschijnen voor de Xbox 360. In de game zal een duidelijke nadruk liggen op een co-op en competitieve multiplayer-ervaring.