AMSTERDAM - De ontwikkelaar is momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van het tweede deel, maar nu al wordt er door BioWare gesproken over de toekomst van de franchise na het afsluiten van de geplande trilogie.

Volgens vice president Greg Zeschuk is het namelijk best mogelijk dat Mass Effect meer wordt dan de trilogie die ze aanvankelijk voor ogen hadden.

“Als alles goed gaat tenminste”, vertelt Zeschuk. “We kondigde Mass Effect aan als een trilogie, dus je gaat op zijn minst een derde Mass Effect zien. En misschien dus wel meer als het mee zit.”

Uitgever Electronic Arts liet onlangs weten dat ze van plan waren ieder jaar twee of drie nieuwe franchises te lanceren en volgens de vice president van BioWare helpen zij hier ook zeker een handje bij.

“Wij brengen dit jaar in ieder geval één van deze games in de vorm van Dragon Age, maar onze opdracht is om zowel nieuwe IP te maken als wel gebruik te maken van bestaande.”

Gat opvullen

Mass Effect 2 staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2010 voor de Xbox 360 en de pc. Voor die tijd zal er echter eerst nog downloadbare content verschijnen voor het eerste deel om zo het gat tussen beide delen op te vullen.

“We zijn zeker bezig met grote nieuwe content”, vertelde de ontwikkelaar onlangs. “We ronden het op dit moment af en zorgen ervoor dat het zeer goed gaat worden. Dit zal ook meteen het laatste zijn tussen Mass Effect 1 en 2 in de vorm van content.”