AMSTERDAM - Hoewel ieder deel uit de Killzone-franchise bedoeld is voor een nieuw Sony-platform laat senior producer Steven ter Heide weten dat de studio na Killzone 2 niet blijft wachten op de PlayStation 4.

“De PlayStation 3 heeft nog een zeer lang leven voor zich, en we zijn zeker nog niet klaar met het ontwikkelen voor dit platform”, zegt Ter Heide. “We zien nog genoeg mogelijkheden om beter te worden en het platform verder te brengen.”

Hoewel de Nederlandse ontwikkelaar niets over toekomstige projecten losliet wist hij wel te vertellen dat ze met meer downloadbare content zullen komen voor Killzone 2.

Feedback

“Onderdeel van Killzone 2’s doelstellingen was om spelers in staat te stellen hun eigen games samen te stellen - voor zover dat mogelijk is - en ik denk dat we daar grotendeels ook in geslaagd zijn”, vertelt de senior producer.

“Toch blijven we altijd kijken naar de manier waarop onze community op onze designs reageert en gebruiken deze feedback voor toekomstige projecten en mogelijke DLC.”

De eerste downloadbare content voor Killzone 2 verscheen eind april en dit Steel & Titanium Pack bracht onder meer een aantal nieuwe maps naar de game. Over eventuele nieuwe DLC wil Ter Heide echter nog niets loslaten.

Gamers konden op de PlayStation 2 aan de slag met de eerste Killzone en voordat het officiële vervolg naar de PS3 kwam ontwikkelde Guerrilla eerst nog Killzone: Liberation voor de PSP.