AMSTERDAM - Dana White, de president van de UFC, had begin deze week heftige kritiek op het standpunt van Electronic Arts ten opzichte van de MMA-sport. Vandaag komt Peter Moore echter met een reactie.

“Ik weet dat er onlangs enige discussie is ontstaan over de concurrentie die EA Sports binnen dit genre gaat brengen”, zegt Moore.

“Ik houd van mixed martial arts, en we werken al aan een game-concept sinds ik hier twee jaar geleden kwam werken. Ik heb echter groot respect voor de organisaties en individuen die de sport hebben laten groeien in het afgelopen decennium.”

“Als ik mijn MMA-roots ga traceren moeten we teruggaan naar mijn werk aan de UFC-titel van Crave voor de Dreamcast in 2000, en ik ben sindsdien een enorm fan van de sport."

"Onze titel zal dan ook zowel innovatie brengen als wel een authentieke mixed martial arts-ervaring”, aldus Moore over EA’s aankomende MMA-game.

Zwarte lijst

De baas van EA Sports kiest hier duidelijk voor nettere bewoordingen dan Dana White dat eerder deed.

De president van de UFC stelde maandag namelijk dat ze ‘in oorlog’ zouden zijn met EA’s MMA-titel en dat UFC sporters op een zwarte lijst komen te staan als ze medewerking verlenen aan de game van Electronic Arts.

White zei maandag dat hij in het verleden meerdere malen geprobeerd heeft om een voet tussen de deur te krijgen bij EA Sports voor een UFC-game. Echter kreeg hij constant te horen dat hier geen enkele interesse in was.

“EA zei: ‘Je bent geen echte sport. We willen onze vingers hier niet aan branden en willen er niets mee te maken hebben’”, aldus White eergisteren.

Afwijzing

Na de afwijzing van EA heeft concurrent THQ de vechtbond aangetekend voor een game en deze UFC 2009 Undisputed is volgens White sinds de release in mei al twee miljoen keer verscheept.

Iets dat EA Sports er volgens de UFC president toe heeft gebracht om zelf ook met een MMA-titel te komen.