AMSTERDAM - Vorige week werd de game aangekondigd en vandaag maakt Electronic Arts bekend dat er voor het spelen van de singleplayer in Command & Conquer 4 een constante internetverbinding vereist is.

“Vanaf nu is het nodig om altijd online te zijn om C&C 4 te kunnen spelen," schrijft community manager APOC op de Command & Conquer Den.

"Dit komt voornamelijk door de progressie die de speler doormaakt, zodat alles kan worden bijgehouden."

“C&C is niet een MMO in de vorm van World of Warcraft, maar heeft wel hetzelfde principe omdat je constant online moet zijn.”

Afstompen

“Hoewel we hier sommigen mee zullen afschrikken hebben we de optie intern uitvoerig getest bij onze wereldwijde markten."

"We wilden er namelijk wel zeker van zijn dat het niet een groot deel van de markt zou afstompen. En we zijn niets tegengekomen dat ons op andere gedachten heeft kunnen brengen”, aldus de community manager.

Voor het spelen van de game is volgens APOC echter geen snelle breedbandverbinding vereist want ook met oude internetverbindingen zou dezelfde spel-ervaring mogelijk moeten zijn.

“Als je een ouderwetse inbelverbinding hebt kun je zelfs nog dezelfde singleplayer-ervaring krijgen die iedereen krijgt. We hebben er daarnaast hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat mensen met een langzamere verbinding niet voor lag zorgen bij spelers met een snelle internetverbinding in de multiplayer-modus.”

Twitter

Nadat de game vorige week per ongeluk via Twitter werd aangekondigd werd duidelijk dat de game over een MMORPG-achtige spelersvoortgang zou gaan beschikken met bijbehorend klassensysteem.

De game zal naast de single- en multiplayer ook een co-op bevatten voor de volledige campagne, en een online five-on-five competitie. Bovendien gaat de game de eerste "mobiele basis in RTS-games" introduceren.

Lot van de mensheid

De game speelt zich af in 2062 na de gebeurtenissen van Command & Conquer 3: Tiberium Wars en geeft spelers antwoord op vragen die na het spelen van die game overbleven.

De vijanden GDI en Nod zullen in de game samenwerken om te voorkomen dat Tiberium de mensheid uitroeit. Spelers leren in dit afsluitende deel van de serie over het lot van de mensheid en het Tiberium-universum.

Command & Conquer 4 zal ergens in 2010 verschijnen en komt exclusief naar de pc. Waarom er geen console-versie in de maak is kon Electronic Arts nog niet melden.