De eerste downloadbare content voor de PlayStation 3-versie van Fallout 3 had volgens Bethesda vanaf eind juni al beschikbaar moeten zijn. Vandaag laat de uitgever en ontwikkelaar echter weten dat ze een nieuwe releaseperiode hebben voor deze DLC.

De eerste content die naar de PS3 zou komen was Operation: Anchorage en deze moest vanaf eind juni te downloaden zijn via het PlayStation Network. Hierna zouden zowel The Pitt als Broken Steel beschikbaar komen met ongeveer vier tot zes weken tussen iedere release. Maar in plaats van de originele volgorde aan te houden zegt Bethesda nu dat ze eerst met Broken Steel naar de PlayStation 3 willen komen.

Na Broken Steel, de update die onder meer de level cap zal verhogen van twintig naar dertig, zullen Operation: Anchorage en The Pitt gaan verschijnen. Een vaste releasedatum voor de content weet de uitgever en ontwikkelaar nog steeds niet te geven maar ze hopen aan het eind van september de eerste content te hebben vrijgegeven. Waarschijnlijk zullen ze in die maand alle downloadbare content kort na elkaar beschikbaar stellen, maar Bethesda houdt duidelijk nog een slag om de arm wat betreft de mogelijke releasedata.

Nieuwe content

Naast de drie bekende Fallout 3-uitbreidingen zullen ook de twee nieuwe expansions in de vorm van Point Lookout en Mothership Zeta nog naar de PS3 komen. De eerste hiervan verscheen eind vorige maand echter al voor de pc- en Xbox 360-versie van de game. Mothership Zeta staat gepland voor een release op deze platformen aan het einde van juli voor 800 Microsoft Points.