De game stond aanvankelijk gepland voor een release op 30 oktober van dit jaar, maar uitgever Take-Two laat vandaag weten dat BioShock 2 wordt uitgesteld tot ergens in de eerste helft van 2010.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat het verplaatsen van BioShock 2 naar het fiscale jaar 2010 de juiste beslissing is voor het product”, zegt Strauss Zelnick, baas van Take-Two. “Wij geloven dat het een betere ervaring voor de consument tot gevolg heeft en dat wij een product krijgen dat het beter op de markt zal doen.”

Volgens de uitgever is het vooral hun “drang naar kwaliteit” dat voor het uitstel heeft gezorgd. “En daar betalen we vandaag de prijs voor in de vorm van deze vertraging. Er is echter geen enkel gebrek aan motivatie bij iedereen die onderdeel is van Take-Two en we willen dan ook kwaliteit afleveren met een tijdloos resultaat”, aldus Zelnick. Eerder al werd ook Mafia II - eveneens een Take-Two titel - uitgesteld tot een release in 2010. Ook toen liet Take-Two weten er zeker van te willen zijn dat de game de volle potentie kon maximaliseren.

Platformen

Het uitstel van BioShock 2 heeft volgens de CEO van Take-Two niets te maken met de ontwikkeling voor een specifiek platform. “Ik kan niet zeggen dat het aan een platform te wijten is of een bepaald element daarvan. Maar ik kan wel melden dat er hier en daar wat kleine problemen zijn in de algemene ontwikkeling van de game”, zegt Zelnick.

Rapture

BioShock 2, ontwikkeld door 2K Marin, is zowel een sequel als een prequel op de eerste game. De speler keert namelijk tien jaar na de oorspronkelijke gebeurtenissen terug naar de onderwaterstad Rapture als het eerste prototype van een Big Daddy. De multiplayer van de game speelt zich echter af voor het conflict dat Rapture tot de verwoeste stad uit BioShock maakte.

BioShock 2 staat nu dus gepland voor een release in de eerste helft van 2010 en zal nog steeds verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.