AMSTERDAM - Afgelopen weekend doken er geruchten op dat er een Michael Jackson-game in de maak zou zijn voor een release later dit jaar. Maandag zijn de eerste details naar buiten gekomen.

Volgens gamedesigner David Perry - bekend van onder andere Earthworm Jim - was hij enkele jaren geleden samen met Michael Jackson aan het werk om het project vorm te geven.

Jackson wilde met behulp van de game een nieuw publiek bereiken volgens Perry. “Ik werkte met Michael aan een idee waarmee we een nieuw album in de vorm van een game konden uitgeven”.

“Het was een van die grote ideeën en had miljoenen nieuwe spelers naar de game-industrie moeten brengen. Dat was althans het doel," zo vertelt Perry.

"Hij had beloofd ons te helpen om het project op grote schaal te promoten. We werkten zelfs al aan een vormgeving en ik heb een keer iemand uit de industrie meegenomen naar Neverland om ons daarbij te helpen."

Slechte timing

De timing van dit alles was volgens Perry echter zeer slecht, aangezien het ten tijden van de tweede ronde aanklachten tegen Jackson was in 2005.

Hierdoor kwam het hele project dan ook al snel stil te staan. Perry laat echter weten blij te zijn dat de game uiteindelijk toch nog zal verschijnen.

“Ik voel me zeer vereerd dat ik tijd met de man heb mogen doorbrengen. Iedere gamer zou het met hem kunnen vinden. Hij hield echt van dezelfde dingen die wij ook leuk vinden”, vertelt Perry over zijn ontmoeting met de onlangs overleden Michael Jackson.

“Ik heb ook het geluk gehad dat ik me vrij kon begeven in Neverland, dat ik op zijn Moonwalker arcade-machine heb mogen spelen en dat we films hebben gekeken in zijn theater."

MJJ Productions

“Ik ben echt blij dat de game er gaat komen. Alleen wel erg triest dat hij er niet zal zijn om zijn liefde voor gaming te uiten als de release is aangebroken”, besluit Perry.

Een titel voor de game wist David Perry niet te geven, wel is inmiddels bevestigd dat MJJ Productions - de productiemaatschappij van Jackson - de game momenteel in ontwikkeling heeft en dat Michael Jackson het een en ander aan voice-acting voor het spel heeft opgenomen.