AMSTERDAM - Ontwikkelaar Quantic Dream maakt vandaag bekend dat de release van hun game Heavy Rain zal worden uitgesteld tot 2010. Dit in verband met de drukke Kerstperiode die de studio dit jaar voorspelt.

“Puur gezien vanuit mijn perspectief, de meeste uitgevers realiseren zich dat het niet ideaal is om een nieuwe IP of een nieuw genre vlak voor de Kerstdagen uit te geven”, zegt CEO Guillaume de Fondaumiere.

“Het is een zeer drukke plek, en sommige games hebben gewoon meer leefruimte nodig. Iedereen die aan het project werkt, zowel bij Quantic als bij Sony, denkt dat dit het beste moment is”, aldus De Fondaumiere.

Quantic Dream is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van Heavy Rain, zo heeft het team ruim een jaar lang gewerkt om alleen al het script hiervoor te schrijven.

Daarnaast is er ook nog bijna een half jaar gespendeerd aan de motion capturing voor de personages met de hulp van zeventig acteurs en stuntmannen.

Film noir

Heavy Rain zal volgens Quantic Dream veel ‘film noir’-kenmerken krijgen waarbij de speler een hoop morele keuzes zal moeten maken om het verhaal een eigen draai te geven.

Verder werd enige tijd geleden bekend dat ook Carice van Houten haar stem zal lenen aan een personage in de game. Of ze de hoofdrol voor haar rekening neemt is nog onduidelijk.

Heavy Rain staat nu dus gepland voor een release in 2010 en verschijnt exclusief voor de PlayStation 3. Een exacte datum is er nog niet voor de game gegeven.