AMSTERDAM - Uit gelekte concept art van de negende Tomb Raider-game blijkt dat ontwikkelaar Crystal Dynamics een geheel nieuwe richting op wil gaan met de Lara Croft-serie.

Daarnaast wordt duidelijk dat de game zich wel eens in een open wereld zal kunnen gaan afspelen.

De afbeeldingen zijn via een bron - die zegt dicht bij de ontwikkeling van deze game te staan - bij de website van Four Player Co-Op terecht gekomen. Deze wist ook het een en ander over het aankomende avontuur van Lara Croft te vertellen.

Nielsen Entertainment was er echter al snel bij om verschillende Amerikaanse websites te verzoeken om de afbeeldingen te verwijderen. Iets dat de authenticiteit van de gelekte foto’s enkel doet bevestigen.

Jonge Lara

De nieuwe Tomb Raider-game zal zich volgens de bron in een open wereld gaan afspelen waarin je als speler in de huid zal kruipen van een jonge en onervaren Lara Croft.

Hierbij zal Lara moeten zien te overleven op een eiland waar ze wordt belaagd door mysterieuze vijanden.

Daarnaast werd er wat informatie gelekt over het nieuwe combat-systeem van de game waarbij de nadruk zal liggen op “brute mêlee-combat” en verschillende wapens.

Vooronderzoek

Het gaat hier dus om informatie die zowel door Crystal Dynamics als uitgever Eidos nog niet bevestigd is.

De kans is dus ook groot dat het hier om slechts een vooronderzoek voor de nieuwe game gaat en dat de uiteindelijke versie weinig gelijkenissen zal vertonen met de vandaag gelekte afbeeldingen en gameplay informatie.

Wanneer de nieuwe Tomb Raider moet gaan verschijnen en voor welke platformen is nog onduidelijk.

Voorspelling

Na de tegenvallende verkoopresultaten van Tomb Raider: Underworld liet uitgever Eidos echter al weten dat Lara Croft een complete restyle nodig heeft voordat ze weer in een nieuwe game zal kunnen verschijnen.

“We moeten echt naar alles kijken als we weer gaan werken aan een nieuwe game”, zei Robert Brent van Eidos begin dit jaar. “Kijk maar eens hoe Batman succesvol is omgevormd van een relatief trieste Michael Keaton tot de noir-stijl uit The Dark Knight.”