AMSTERDAM - Shigeru Miyamoto heeft laten weten dat Super Mario Galaxy 2 vooral voor de ervaren spelers interessant zal zijn.

“We maken dit met de gedachte dat mensen die de eerste Mario Galaxy hebben gespeeld nu betere spelers zijn”, aldus de game designer.

“Ik denk dat er zeer veel aanwezig is om de veteranen en de wat meer ervaren spelers aan te trekken, en volgens mij is het een titel die zij zeer zeker leuk gaan vinden”, vertelt Miyamoto in het Nintendo Power magazine.

“Maar ik heb het echt in overweging genomen en daarnaast ook geprobeerd om een game te maken die tevens toegankelijk is voor nieuwe spelers.”

Nieuwe content

Super Mario Galaxy 2 werd tijdens de E3 aangekondigd en volgens Nintendo zal de game niet veel groter worden dan de eerste game.

Miyamoto liet tijdens de game-beurs echter wel weten dat de aanwezige content in dit vervolg voor meer dan negentig procent volledig nieuw is. “Misschien zelfs voor 95 procent of 99 procent”, aldus Miyamoto.

Minder verhaal

Verder wist de Nintendo-topman eerder al te melden dat het verhaal in dit tweede deel wat hem betreft minder belangrijk is dan in het origineel. “Ik zie zelfs het liefst zo min mogelijk van een verhaal in deze game”, aldus Miyamoto.

“Mr. Moizumi [director van Super Mario Galaxy] is iemand die altijd meer verhaal in een game wil brengen als we aan een nieuwe Mario-titel werken, zoals hij ook bij Mario Galaxy heeft gedaan."

"Maar tijdens onze gesprekken voor deze nieuwe game is hij het met me eens dat er in Galaxy 2 geen noodzaak is voor een net zo diep verhaal.”

Super Mario Galaxy 2 staat gepland voor een release op de Wii ergens in 2010.