AMSTERDAM - Uitgever Konami maakt vandaag bekend dat ze begin 2010 met de horror-game Calling naar de Wii zullen komen. Calling is momenteel in ontwikkeling bij Hudson Soft.

“Calling verhoogt de lat binnen het horror-genre met een adembenemende besturing die spelers echt laat deelnemen aan het nachtmerrie-scenario”, vertelt Konami over de game.

In Calling zal het vooral draaien om het verkennen van donkere ruimtes en het oplossen van puzzels.

In de game zal de speler in een onbekende kamer starten waarbij de WiiMote als mobiele telefoon zal dienen. Met verder een fakkel ter beschikking kunnen er vervolgens verschillende ruimtes worden verkend.

Telefoontjes

Zo nu en dan zullen er mysterieuze telefoontjes binnenkomen en die moeten worden aangenomen door de WiiMote simpelweg tegen het oor te houden.

“Vanuit deze simpele basis zal Calling de angst gaan opvoeren, omdat de speler door een spookachtige stem wordt toegesproken”, aldus Konami.

Page of Black

Het verhaal in Calling zal draaien om de ‘Page of Black’-website. Het gerucht gaat namelijk dat iedereen die de website bezoekt op onverklaarbare wijze in een coma zal belanden en dood gaat.

“Deze site is gelinkt aan een chat-room”, schrijft Konami in het persbericht. “Niet iedereen kan hier echter in komen, maar als dat wel lukt zal het onderbewustzijn van de speler ineens telefoontjes gaan krijgen van Abyss.

Vervolgens raken ze in een verlammende staat en komen ze terecht in een plek met de naam ‘Border’. Dit bevindt zich ergens op het grensgebied tussen leven en dood.”

Jaren tachtig

Konami is sinds begin jaren tachtig al actief binnen de game-industrie en is momenteel vooral bekend van games als Metal Gear Solid 4, Silent Hill: Homecoming en de PES-franchise.

Na een succesvolle levensloop langs consoles als de MSX, Commodore 64, NES, Game Boy en vrijwel alle consoles die daarop volgde, is Konami inmiddels uitgegroeid tot het op drie na grootste gamebedrijf van Japan.

Hun nieuwste titel Calling staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2010 en zal dus exclusief voor de Wii verschijnen.