Reggie Fils-Aime denkt dat de Vitality Sensor voor de Nintendo Wii misschien eerst niet begrepen wordt door spelers, maar uiteindelijk toch succesvol blijkt te zijn.

De president van de Amerikaanse afdeling van Nintendo stelt in een interview dat de Vitality Sensor eenzelfde ontwikkeling door zal maken als de Balance Board.

Nintendo probeert volgens hem telkens innovatieve dingen te ontwikkelen en de Virtality Sensor is hier een gevolg van.

Het accessoire werd tijdens de E3 gedemonstreerd door Satoru Iwata. Het apparaatje draag je om je vinger en staat in verbinding met de WiiMote. Het meet onder meer je hartslag, wat volgens Iwata een ontspannende werking kan hebben.

Onbegrip

Er werden echter geen specifieke softwaretoepassingen voor de Vitality Sensor getoond en hierdoor is het moeilijk om te begrijpen welk nut het apparaat heeft in een game, geeft Fils-Aime toe. Het onbegrip voor de Vitality Sensor is volgens hem echter vergelijkbaar met de reacties op de introductie van de Nintendo DS, de WiiMote en de Balance Board.

"Als ik je zou vertellen dat je nu op een grote badkamerweegschaal zou staan en dat nog leuk zou vinden ook, had je waarschijnlijk gezegd "Reggie, ik snap het niet." Toch is de Balance Board nu een van drie grootste ontwikkelplatformen in de wereld."

Games

Fils-Aime kan nog steeds geen voorbeelden geven van games waarin de Vitality Sensor zal worden gebruikt, maar belooft dat spelers het accessoire net als de Balance Board uiteindelijk zullen waarderen. "Het enige dat ik je nu kan vertellen, is dat we met de game-ontwikkelaars die wij hebben een ervaring zullen creëren, waardoor je zult zeggen: "Wow, Ik snap het."